SAMSUN / İLKADIM - İLKADIM ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULU II. KADEME

Kas

Okulumuzun Kurucu Müdürü İsmail TÜTÜNCÜ eğitim için gittiği Antalya ilinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Okulumuzun kuruluşunda büyük emekleri olan ve çalışma yaşamında tüm personel, veli ve öğrencilere karşı sahip olduğu naif ve anlayışlı tavır ile gönüllerde taht kuran; içten, samimi ve çalışanın huzurunu ön planda tutan yöneticilik anlayışı ile her daim takdir gören müdürümüzün yokluğunu kalbimizin en derininde hissederek, ondan öğrendiklerimizle bıraktığı emanetlere sahip çıkmaya çalışacağız.

Tem

Özel Eğitim Ve Rehberlik Genel Müdürlüğümüzün katkıları ile yapımı tamamlanan uygulama evimiz kullanıma hazır hale gelmiştir. Özel eğitim uygulama okullarında öğrenim gören öğrencilerin günlük yaşamlarını devam ettirdikleri ev ortamları birebir model alınarak donatılan ve öğrencilerin gelecek yaşamlarında bağımsız hareket edebilecekleri becerileri öüretmenleri eşliğinde öğrenmeleri amacı ile oluşturulan uygulama evlerinde öğrenciler kişisel bakım ve temizlik becerileri, çeşitli ev araç gereçler, kullanımı, ev temizliği ve düzeni ve mutfak becerileri gibi konularda bağımsız yaşama hazırlanmakadır.

Şbt

Bakanlığımız eğitim sisteminde ahlak eğitimini yeniden yapılandırma konusunda gelecek vizyonu oluşturmasına yönelik fikir alışverişlerine ve disiplinlerarası tartışmalara zemin hazırlayacak kongreye ait detaylı bilgilere ve başvuru formuna http://egitimahlakkongresi.meb.gov.tr/ adresinden ulaşılmaktadır.

Şbt

Bakanlığımızca yürütülen okul sağlığı çalışmaların daha hızlı ve düzenli takip edilmesi internet ortamında duyuların yapılması ve daha geniş kitlelere ulaşması amacı ile http://okulsagligi.meb.gov.tr/ web sitesi oluşturulmuştur.Önemle duyrulur.

Kas

İlkadım ilçesinde özel eğitim kurumu olmaması nedeniyle İlk Işık Özel Eğitim Uygulama Okulunda okuyup İlkadım ilçesinde ikamet eden öğrencilerin okulumuza nakil edilmesiyle birlikte 17 Aralık 2018 tarihinde okulumuz açıldı.